2019-07-11 05:52:51• hírek • Közlemény

Reménysugárral a Tündértánc Élményterápiás Táborban

2019. július 1-7. között immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Sárospatakon a Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Tábort daganatos, tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok részére, akik a tábor minden pillanatát élvezték. A Reménysugár Alapítvány beszámolója:

"A „Kosztyu Ádám Emlékére” Alapítvány és a Hans Lindner Alapítvány által szervezett eseményen 140-en vettek részt, Magyarországról, illetve Délvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből, közöttük ott voltak a Reménysugár program – onkológiailag beteg gyerekeket segítő program –  jóvoltából Szatmár megyei gyerekek és családjaik is. 

 

 

A Tengerszem Camping, mely ilyenkor teljesen a táborozóké, ismét megtelt élettel, jókedvvel, önfeledt élmények sorozatával, és egy hétig mindenképp feledtette a sokat próbált családokkal a nehéz napokat. A táborozóknak szervezett programok izgalmasak és érdekesek voltak: egész napos fürdőzés a saját medencében, karaté-bemutató, ATV motoros show, kreatív kézművesség, textilszobrászat, levendulás ékszerkészítés, de a remek hangulatú esték is mindig hoztak valami meglepetést: karaokét, éneklést és táncot, önfeledt szórakozást és rengeteg mosolyt az arcokon. A tábor talán egyik legizgalmasabb napja a Zemplén Kalandparkban telt,  bobozással, libegőzéssel, hegyközi drótkötélpályás csusszanással, de volt itt még csúszás-mászás a fákon, ugrálás, hófánkozás és sok-sok izgalom. 

 

 

A táborba gyakran érkeztek vendégek: polgármesterek, TV-stáb, eljött a Hollóházi Csipet−Csapat is Tóth Gábor atya vezetésével, akik egyházi, ifjúsági énekekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. Az utolsó esti záróünnepség fénypontja volt a ˮKi mit tud?ˮ, melyben a gyerekeké volt a főszerep. Ők ötletesebbnél ötletesebb előadásokkal készültek, egyesek énekeltek, mások táncoltak, szavaltak, de akadt olyan is, aki viccet mesélt a nagyközönségnek.

 

 

Hazafelé mindenki megnyugodva, élményekkel telve, mosolygós arccal utazott, szemmel látható volt a felhőtlen kikapcsolódás, örömteli pillanatok és a lelki feltöltődés, így ha rövid időre is, de elfeledhették a küzdelmes időket. A résztvevők életében hatalmas mérföldkő a Tündértánc Tábor, mert, ha el tudtak jönni, az azt jelenti, hogy engedte az állapotuk vagy befejezték a kórházi kezelést és feltöltekezhettek a rájuk váró nehéz időszakokra.

 

 

A Hans Lindner Alapítvány ez úton is köszönetet mond minden olyan együttműködő partnerének, akik a tábor élelmiszerraktárát bőségesen feltöltötték: Király István, Kengye Zoltán, Fehér Zoltán, Barta Ludovic, Asztalnok Mária, Kállai Pál, Dobos Zs. és mindenkinek, aki jövedelemadója 2%-val támogatta a Reménysugárt. Együtt jobban erősíthető a remény!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: